Ese sponsor olmak


Birlesik arap Emirliklerine geldiniz esinizide getirmek istiyorsunuz, hangi evraklar gerekiyor?

-------------------------

Ayni islemi 6 ay once esime residency permit cikarirken yapmistim.
Calistiginiz sirketin pro'su gereken kagitlari halledebilir. Sizden evlilik
cuzdaninizin valilikten " asli gibidir " onayi istenecek. Valilikten
aldiginiz belgeyi, cuzdaninizla birlikte B.A.E. konsolosluguna goturup
onaylatmaniz gerekiyor. Konsoloslugun onayladigi belgenin orjinalinin tekrar
size gonderilecek ve diger kagitlar ile birlikte basvurdugunuzda esinizin
ulkeye girisi icin gerekli pembe belgeyi verecekler. Basvuru ucreti 1500 AED
kadardi. Esiniz ulkeye giris yaptiktan sonra birlikte hastaneye gidip TB ve
kan testinden geciliyor. Hastaneden alinan kagit ve diger belgelerle
birlikte immigration ofise girip esinizin pasaportuna residence
bastiriyorsunuz. Immigrationda pul parasi vs gibi birseyler istiyorlar
aklinizda bulunsun. Bu arada bu son islemlerin esiniz ulkeye giris yaptiktan
sonraki 15 gun icerisinde tamamlanmasi lazim yoksa basvurunuz yanabilir.

Benim basvurumda bir puruz cikmisti, evlilik cuzdani konsolosluktan
onaylandigi halde burada internal affairsa gidip bir onay yaptirmam gerekti.
Onun icin de 150 dirhem kadar vermeniz gerekebilir. Bilginize

--------------------------------------------

Ese sponsor olma.

1.Evlilik cuzdani konsoloslugun tercumani(Hamza Bey) vasitasi ile arapcaya
cevrilip konsolosluktan onaylatilir.Daha sonra Ministry of foreign
affairsten(bur dubai de maktum bridge e yakin) bu ceviri damgalatilir(Ceviri
200AED civari ,foreign affairs 150 AED)

2.esinizin ve kendinizin pasaport kopyasi ,vesikalik resim(arka fon beyaz)
ve ceviri ile birlikte immigration office e gidilir(trade center dan
burjumana giderken solda).Buradaki typing office te RESIDENCE icin belgeler
hazirlatilir(urgent isteyin) ve immigrationa residence visa almak icin
muracat edilir.Buradan urgent oldugunuz icin hemen residence visa alinir.

3.Bu vize esinize faxlanir ve vizenin asli esinizin gelecegi
havaalaninda(dubai THy icin Terminal 1 emirates icin terminal 3) visa
collectiona birakilir.Esiniz alana indiginde once visa collection bolumune
giderek elindeki kopyayi gosterir ve aslini alir ve goz muayenesine girer
daha sonra pasaportta asil vizeye giris damgasi vurulur.

4.Herhangi bir typing officeten esinizin vizesinin kopyasi pasaport kopyasi
ve resim ile birlikte medikal icin dokumanlar hazirlanir(health card ile
birlikte 600 AED).Daha sonra hastaneye gidilerek(Al Baraha hospital
olabilir) kan testi ve rontgen cektirilir ve health card basvurusu yapilir.2
gun sonra sonuclar ve health card yine ayni hastaneden alinir.

5.Esinizin vizesinin asli ,sizin ve esinizin pasaport kopyasi, medikal
sonucu ve resim ile birlikte tekrar typing center a gidilerek vizenin
pasaporta yapistirilmasi icin dokuman hazirlatilir(urgent) ve bu
dokumanlarla birlikte pasaportun aslini da alarak tekrar immigrationa
gidilir ve urgent yazdirildigi icin hemen pasaporta oturum yapistirilir.Bu
islem 3 senelik oldugu icin pasaportun suresinin en az 3 sene olmasi
gerekir.Eger esinizin pasaportu 3 seneden az ise bu uzatmanin Turkiyede
yapilmasi iyi olur.(510 AED)


---------------------------------------------------------

Ben 2 hafta once esimi Türkiye'den bir haftalık ziyaret icin getirdim.
Oncelikle residence vizeniz varsa esinize sponsor olarak hem visit visa hem
de residence visa alabiliyorsunuz.

Ben visit visa icin basvurdum ve short term visit visa aldim.

Oncelikle asagidaki belgelere ihtiyaciniz olacak:
- Kendi pasaport kopyaniz (vize sayfasi dahil)
-Esinizin pasaport kopyasi
-Esinize ait 2 adet fotograf (beyaz arkaplanli)
-Evlilik cuzdanı kopyasi (Visit visa icin sadece renkli fotokopiyi kabul
ettiler ama residence vizesi icin başvuracaksaniz evlilik cuzdaninizin
konsolosluktan onayli olması gerekiyor. Ayrica baska bir yerlerden
onaylanmasi gerekiyor mu emin degilim).

Bu belgelerle DNRD (immigration) ofisine gittiginizde orda gerekli formlar
sizin icin dolduruluyor.
Visit vizesi icin 650 dirhem civarinda bir para oduyorsunuz. Ayrica 1000
dirhem depozito odemeniz gerekiyor. Hepsini orda halledebiliyorsunuz.
Depozitonuz daha sonra esiniz ayrilinca size geri odeniyor.
Residence vize icin basvurursaniz depozitoya gerek olmuyor ve ayrica masrafi
da cok daha az. Sanirim 100 dirhem civari bir tutar oduyorsunuz.

Her halukarda vizeyi ayni gun icerisinde alabiliyorsunuz.

---------------------------------------------------------------


Etiketler: Husband visa, Vize, ese sponsor, 
Alt sayfalar (1): Diploma Onaylatma
Comments