2016 Dubai Duty Free Tennis Championships - 1st Ladies Singles Semi-Finals

2016 Dubai Duty Free Tennis Şampiyonası tek bayanlarda oynanan ilk yarı final maçı İtalyan 22 numaralı seribaşı Sara ERRANI ile 21 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina SVITOLINA arasında 27 dereceyi bulan bol güneşli hava koşullarıda 1 saat 55 dakika sürdü. İlk setten itibaren müsabakayı baskın bir şekilde götüren İtalyan raket 55 dakikalık ilk maçı 6-4 lük skorla önde kapattı.

In the first ladies semi final of the 2016 Dubai Duty Free Tennis Championships 22nd seed Italian Sara ERRANI faced the 21st seed Ukrainian Elina SVITOLINA, the match lasted 2 sets totaling 1 hour and 55 minutes with temperatures reaching 27 degrees on a sunny Dubai afternoon. ERRANI dominated the game during the first set and won it 6-4 after 55 minutes.  

İkinci setin ilk oyununa hata üzerine hata ile başlayan ERRANI sette 3-1 maglup duruma düstüğünde sinirlerini kontrol etmek için önce raketini yere sert bir şekilde vurdu sonrasında İtalyanca yüksek ses ile bağırarak kendini rahatlattı. ERRANI’nin bu hareketi işe yaramış olacak ki sette tekrar üstünlüğü yakalayarak ikinci seti 53 dakika'nın sonunda yine 6-4 lük skor ile kazanarak adını Pazar günü oynanacak final için Dubai Duty Free Tenis Şampiyonasında ikinci defa yazdırmış oldu.

ERRANI began the second set with unforced error after error and was down 3-1 before loosing her temper, smashing her racket on the floor and cursing loudly in Italian to vent her anger. This certainly get her composure back and she came out victorious at the end of the second set 6-4, advancing to the finals of the Dubai Duty Free Tennis Championships for the second time in her career.  

Maç sonrası fazla dinlenme şansı olmayan ERRANI 17:15 itibariyle takım arkadaşı 11 numaralı seribaşı İspanyol raket Carla SUÁREZ NAVARRO ile Tayvan'lı Chia-JUNG CHUANG ve takım arkadaşı Hırvat raket Darıja JURAK'a karşı Çift Bayanlar yarı final maçını oynamak üzere tekrar center kortta olacak. 

ERRANI didn't have much time to rest after her singles semi final victory as she was due for the ladies doubles semi-final match at 17:15 with her Spanish partner Carla SUÁREZ NAVARRO against Tawanise Chia-JUNG CHUANG and her partner Croatian Darıja JURAK.