2016 Dubai International Boat Show Başlıyor

Bu sene 24. yılını kutlayan Dubai International Boat Show, 1 Mart 2016 Salı günü ziyaretçilere kapılarını Dubai International Marine Club, Mina Seyahi’de açıyor.

Fuarda 1.5 metrelik Zodiac şişme bottan Heesen Yachts'ın 47 metrelik Superyacht ASYA’ya kadar her bütçeye uygun deniz aracına rastlamak mümkün. Arzu ederseniz 800’ün üzerinde katılımcının iştirak edeceği fuarda şahsa özel denizaltı dahi alabilirsiniz.

ASYA ana saloon.

Heesen 47 metre ASYA.

http://www.boatshowdubai.com/Content/Boats-for-all/2_252/

Fuarın tanıtımı için düzenlenen ve dünya'nın dört bir yanından gelen medya mensupları huzurunda yapılan basın toplantısında sözü ilk alan SVP for Venues Management at Dubai World Trade Center Ahmed Al Khaja ve Dubai International Marine Club CEO'su Mohhamad Harib, konuşmasını Arapça yapan Al Khaja 2016 yılında fuara katılımın geçen seneye göre %20 artacağı kanısında olduklarını dile getirdi ve sponsorlara teşekkür etti. Harib ise her yıl gittikçe büyüyen bu etkinliğin sadece bölgenin değil dünyanın en prestijli Boat Show’larından biri haline geldiğini belirtti.  Dünyaca ünlü Riva, Feretti ve Pershing gibi markaların Dubai distribütörü olan Art Marine CEO'su Greg Stinner bölgedeki ekonomik durgunluğa rağmen marin sektöründe duraksama yaşanmadığını söyledi. Dünyada adını Ortadoğu merkezli en büyük özel yat tersanesi olarak duyuran Gulf Craft CEO su Erwin Bamps düşen petrol fiyatlarına rağmen Gulf Craft'ın bu yılki Boat Show'a 55ft'den 115ft'e kadar dört yeni model ile katıldıklarını belirtti. Fuarın en büyük ikinci yatı 40 metre boyunda ve 499 gross tonluk SF40 Arutanga, Italyan Mondomarine tarafından GCC bölgesi için imal edilen yat, şirket ortağı Mr. Zambrini tarafından tanıtıldı. Mondomarine müşterilerinin 500 milyon Euro ve üzeri portföy sahibi olduklarını belirten Zambrini ekonomik durgunluk ve petrol fiyatlarının siparişleri etkilemediğini mevcut siparişleri zamanında teslim etmeleri için 2017 sonuna kadar tam kapasite çalışmaları gerektiğini ifade etti.   

Dubai International Boat Show 24. yılında sadece deniz araçları ile sınırlı değil, ziyaretçileri birbirinden heyecanlı yarışlar, aktivite ve çekilişler bekliyor. Bu yıl ilk defa F1 H2O yarışları boat show ile aynı anda 4 Mart günü Mina Seyahi'de gerçekleşiyor. 

                                                                                               www.f1h2o.com  

1) Extreme Watersports Stunts

http://www.boatshowdubai.com/Content/Watersports-stunts/11_219/

2) Fishing Trip Experience

http://www.boatshowdubai.com/Content/Fishing-Trip-Experience-1-2/11_229/

3)  Hands On Boating Experience

http://www.boatshowdubai.com/Content/Hands-on-Boating/11_228/

4) On Board Yacht Dınnıng Experience

http://www.boatshowdubai.com/Content/On-Board-Yacht-Dining-Experience/11_248/

5) Gourmet Experience

http://www.boatshowdubai.com/Content/Sahtein/11_224/  

  

FUAR HAKKINDA 

Nerede: Dubai International Marine Club, Mina Seyahi.

Ne zaman: 1 - 5 Mart 2016

Ziyaret Saatleri: Her gün 15:00 – 21:30.

Giriş Ücreti:  60 AED

www.boatshowdubai.com

Alp Sarper, BilgiDubai 2016.